SPF Åboland

Frågesporten arrangeras helt digitalt

13.01.2021 kl. 10:34
Fredagen den 22.1 är sista dagen att anmäla ett lag till förbundets frågetävling.

Uttagningarna i Svenska pensionärsförbundets frågetävling startar onsdagen den 10 februari kl. 13.00. Då kopplar alla lag från Svenskfinland upp sig samtidigt via Zoom.

OBS! Sista anmälningsdag fredagen är den 22 januari. Tävlingen koordineras från Helsingfors.

 

Nytt för i år är att allt genomförs digitalt! Det betyder att lagen sitter uppkopplade och får frågorna via nätet på skärmen. Man svarar genom att skicka e-post, denna metod tillämpades också i finalen 2020. Om det deltar flera lag från en förening behöver dessa inte sitta på samma ställe, detta för att minska risken för smitta. Men beroende på rekommendationerna om hur många som kan samlas är det möjligt att sitta flera lag på ett ställe. Just nu är rekommendationen 10 personer.

Jesper von Hertzen som gjort upp frågorna sitter i Helsingfors och leder tävlingen.

Reglerna är som förut; ett lag består av tre medlemmar och båda könen ska vara representerade. Högst tre lag per förening kan anmäla sig.

Laget utser liksom förut en kontaktperson som får tävlingsinformation före tävlingen från förbundet. Personen förmedlar all information vidare till sitt lag. Man anmäler laget genom att fylla i formuläret på förbundets webbsida, https://spfpension.fi/sv/fragesport/

På frågor svarar i första hand verksamhetsledare Berit Dahlin.

Hoppas det blir många lag från Åboland!

Mona Lehtonen