SPF Åboland

Västanfjärd blev regionmästare

08.08.2022 kl. 19:38
Det åboländska boulemästerskapet spelades i omväxlande väder.

Det åboländska regionmästerskapet avgjordes på måndagen på Kalkholmen i Västanfjärd. Värdföreningen Västanfjärds pensionärer skötte arrangemangen utmärkt med stor vana. Det enda de inte kunde påverka var en häftig regnskur i andra omgången som störde spelet en hel del. Vädret var dock det samma för alla.

Tävlingsledare var Gunnar Ölander och Christjan Kvarnström skötte resultatservice. Hela 26 lag hade anmält sig från följande pensionärsföreningar: Korpo, Åbo, Dragsfjärd, Kimito och Västanfjärd.

Västanfjärd som spelade på hemmaplan tog hand om segern med laget Västanfjärd 1. I laget spelade Henrik Jensén, Margareta Sundblom och Erik Söderström.  Fjolårsvinnarna Korpo tog silver med laget Korpo 3. Där spelade Aya Jakobsson, Agnes Fieandt och Gunhild Lindström. Som trea kom laget Västanfjärd 5 med Tommy Strandell, Karola Strandell och Max Andersson.

 

Vinnarlaget i mitten med röda skjortor. De vann T-skjortor med texten "Boule 2022 MÄSTARE". Till vänster i gula skjortor Korpos silverlag och till höger i blåa skjortor treorna Västanfjärd.

Klicka på denna länk för att ladda upp slutresultatet.

Mona Lehtonen